Jokainen johtaja on luova johtaja

30 syys

Valtiotieteiden tohtori Nando Malmelin on tullut viime vuosina yritysmaailmassa tutuksi kirjojen kautta. Viestinnän vastuullisuutta käsittelevä Välittäjät sekä perinteisen brändiajattelun haastava Radikaali brändi ovat tuoneet uusia ajatuksia yritysten kulmahuoneisiin. Tällä hetkellä Nando Malmelin toimii A-lehtien kehitysjohtajana.

Nando Malmelin kyseenalaistaa keskustelussa perinteisen käsityksen siitä kenen yrityksessä pitäisi johtaa brändiä. Radikaalin brändiajattelun mukaisesti brändillä tulisi olla tässä ajassa paljon muitakin tehtäviä kuin perinteiset mielikuvan rakentamiseen rajatut mahdollisuudet.

Mihin yrityksen kilpailukyky voi perustua tässä ajassa? Nando Malmelin tarjoaa tähän Suomen tulevaisuuden kannalta tärkeään kysymykseen uuden näkökulman. Hän vie luovan johtajan idean myös uudelle tasolle.

Toivomme että osallistut Lähikuvassa Murros -hankkeeseen kommentoimalla keskustelua tässä blogissa.

Lähikuvassa Murros -sarja jatkaa aikamme ilmiöiden ja muutosvoimien parissa.

2 vastausta kirjoitukseen “Jokainen johtaja on luova johtaja”

  1. karikko 30/09/2010 klo 1:22 pm #

    Kauppalehden verkko- ja printtiversioissa käsiteltiin samaa johtajuuden haastetta. Eli käskyjä jakelevien johtajien aika on ohi. Nandon mainitsemalla vaneritehdasajattelulla ei tuoteta artikkelissa mainittuja huipputeknologiainnovaatioita. Luova johtajuus tulisi tosiaan vapauttaa mainostoimistokahleistaan.

    Kari

  2. Jussi Ruokomäki 12/10/2010 klo 4:31 pm #

    Merkityksellisyys on merkittävä käsite, mutta saivartelisin sen osalta, että johtajan tehtävä ei ole aikaansaada alaisissa merkityksllisyyden tunnetta, vaan ihan oikeasti auttaa alaisia löytämään se, mikä on kullekin alaiselle oikeasti merkityksellistä. Jos se ei osu lainkaan yhteen yrityksen intressien kanssa, niin hyvä että selvisi. Jos yhdenkään työntekijän merkitykselliset asiat eivät osu yhteen yrityksen arvojen kanssa, niin ehkä arvot ovat vinksallaan, eivätkä työntekijät. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: