Moraalisen mielikuvituksen tarve

20 syys

Lähikuvassa Murros -sarjan aloittaa Leena Paananen. Hän on halunnut nostaa kirjansa ”Hallitus ja Markkinointi” kautta markkinoinnin myös osaksi yritysten hallitustyöskentelyä. Kirjan lisäksi Leena Paanasen pitkä kokemus markkinoinnista rakentaa hyvän pohjan Lähikuvassa Murros -sarjalle.

Keskustelussa Leena Paananen korosti johtamiseen liittyviä muutosvaateita. Tämän lisäksi hän puhui mielenkiintoisista ilmiöistä kuten kahviautomaatti-ilmiöstä ja asiakkaiden mielivallasta! Eikä tämäkään keskustelu onnistunut ilman sosiaalisen median osuutta. Ja kenellä yrityksessä pitäisi olla moraalista mielikuvitusta?

Toivomme että osallistut Lähikuvassa Murros -hankkeeseen kommentoimalla keskustelua tässä blogissa. Tästä linkistä löytyy myös koko haastattelun ääninauha!

Lähikuvassa Murros -sarja jatkaa aikamme ilmiöiden ja muutosvoimien parissa.

4 vastausta kirjoitukseen “Moraalisen mielikuvituksen tarve”

 1. Vera-Maria Lehtonen 20/09/2010 klo 12:49 pm #

  Hyvä idea tuoda markkinointi, johtaminen, sosiaalinen media yms. tällä tavalla esille, luovaa tekemistä!

  • Juri Mäki 22/09/2010 klo 11:55 am #

   Mielenkiintoinen avaus Leenalta. Yksi ajatus nousee esiin. Jos kuluttajan valta ja myös mielivalta kasvaa ja yrityksen riski jäädä kiinni lisääntyy myös niin onko vaarana se että myös rohkeus vähenee – mogaamista pelätään liikaa.

 2. Jukka Tolvanen 23/09/2010 klo 2:19 pm #

  Kiitos Leenalle hyvistä kirkastuksista. Haluaisin takertua kieleen, jota me markkinoinnin ammattilaiset käytämme. Kuulen useasti itsekin sanovani: ”Kuluttajalla on yhä enemmän valtaa markkinoijaan nähden”. Totta se taitaa olla. Koska kaikki muutkin markkinointiheimon jäsenet sanovat niin, tunnen kuuluvani porukkaan. Mutta lause paljastaa että ajattelemme yhä kuluttajaa objektina, tyyppinä johon meidän täytyy tehdä vaikutus vaikka hampaat irvessä. Vaihdetaanpa tuosta lauseesta pari sanaa. ”Vaimollani on yhä enemmän valtaa minuun nähden” tai ”Lapsillani on yhä enemmän valtaa minuun nähden.” Kyllä, pitää ehkä paikkansa. Mutta en haluaisi määrittää suhdettani läheisiini vallankäytön kautta, vaan syvempien tunteiden kuten rakkauden, myötätunnon, kunnioituksen… Mitä jos markkinoijan roolissa ajattelisimme kuluttajasta samoin? Pyrkisimme dialogiin, kunnioittavaan vuorovaikutukseen. Kohtaisimme ihmisen.

 3. Jari Perko/ASML 28/09/2010 klo 3:15 pm #

  Hyvin toimii tyylikkäästi palasteltu video.
  Kahvi-automatiikasta: Kun kahvi on laadukasta ja relevanttia, niin juuri minulle sorvatun cappuccinon valmistumista jaksaa odottaa. Laatuun ja relevansiin totuttaminen vs nopeuteen totuttaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: